Blogerska radionica Jovana Miljanovic

Blogerska radionica na koju treba da odete

 

Pre izvesnog vremena, tačnije pre skoro godinu dana, objavila sam na blogu post pod nazivom Kako izgleda radni dan jedne blogerke. Taj post iako nije skroz u duhu sa temom bloga, izazvao je veliku pažnju. Mnogo vas mi se javilo da se zahvali što sam informacije podelila sa vama. Dosta korisnih stvari za nekog ko počinje blog ili za nekoga ko nije upućen šta posao blogera, tj. full time blogera podrazumeva.

Moja ideja pravljenja bloga od samog početka nije bila samopromocija u cilju bolje prodaje fitnes treninga ili traženja novih klijenata, moja želja je bila da od bloga i YouTube kanala napravim svoj primarni posao. A kasnije i kreiram pasivni izvor prihoda naravno online varijante. Kako sam od starta sebi zadala to kao cilj, tako sam i počela punom parom. Odredila sam sebi radno vreme, svaki dan (naravno da je i vikend radan) od 8 ujutru do 8 uveče, sa pauzom za trening, koji je u suštini deo posla i sa pauzama za obroke. Kao neko ko već pune dve godine radi tim tempom iz iskustva vam mogu reći da se rad, tj. upornost na kraju zaista isplate. Nije smelo da se dogodi da sastavim dva dana za redom a da ništa od posla ne radim.  Iskrena da budem od kako sam krenula nije prošao apsolutno ni jedan dan a da makar i sat vremena nisam posvetila blogu. U suštini kad pogledate u svakom poslu je tako, uvek vas na početku čeka gomila posla i truda da se sve podigne na noge, a tek kasnije možete da ubirate plodove svog rada.

 

Nakon godinu dana blogovanja upoznajem osobu koja je danas moj veliki prijatelj i osobu za koju mogu bezrezervno da kažem da je jako mnogo uticala na smer kretanja mog bloga. Da vas ne držim u neizvesnosti, u pitanju je Jovana Miljanović. Verovatno ste već čuli za nju i viđali je na mojim objavama više puta. Jovana je marketing konsultantkinja i kreator radionice “Od hobija do posla” gde pomaže ženama da svoj hobi pretvore u ozbiljan posao koristeći digitalne alate poslovanja. Upravo zbog te njene radionice i pišem ceo ovaj post. Odmah da vam napomenem da mi Jovana nije ni platila a nije me ni zamolila da bilo šta napišem. Dakle, samo delim savet i preporuku.

 

Skoro sam bila na jednoj njenoj radionici i to je bez preuveličavanja jedno od proedavanja na kojima bih mogla da idem više puta i svaki put da otkrijem kod sebe nešto novo. Ja sam po prirodi inače veliki skeptik kada je prodaja-kupovina u pitanju i jako  teško me je ubediti da kupim, posebno nešto što mi nije od esencijalne važnosti. Sa takvim stavom jako obazrivo biram šta i gde kupujem, kao i za šta dajem svoj novac, posebno kada su u pitanju predavanja, radionice, seminari…

 

Poznajući Jovanu bila sam upućena u sve ono što je prethodilo kreiranju ovih radionica. Jovana je svoje znanje monetizovala kroz marketing consulting sa inostranim klijentima, jer je živela 5 godina van Srbije. U decembru je nakon serije tekstova o blogovanju gde je delila besplatne saavete na ovu temu odlućila da kreira radionicu za one koji su želeli da znaju više. Za one koji žele da kroz blog i online kreiraju pasivne i aktivne izvore prihoda od svojih proizvoda ili usliuga. Nas dve smo se od početka ukapirale jer baš delimo tu istu filozofiju, a to je da delimo znanje i da delimo zaista korisne i upotrebljive informacije ljudima koji nas prate, a ne da delimo sa njima 101 selfie i svoje prosečne dnevne aktivnosti.

 

U jednom trenutku dok nisam upoznala Jovanu, moram priznati da sam se osetila blago izgubljeno na celoj sceni. Prolazile su mi kroz glavu razne misli, poput toga da li ja dobro radim ovaj posao, da li delim vrednost. Pa onda klasična preispitivanja ko sam na kraju i šta je sve moj posao. Verujte mi da sam često znala da se izgubim i stanem kao na raskrsnici ne znajući u kom smeru treba da idem. U tom nekom kritičnom monetu baš se i pojavljuje Jovana sa potpuno jednom novom dimenzijom i novim idejama. Da budem iskrena pri svakom viđanju sa njom ja sam se vraćala kući sva kao omađijana tonom ideja koja je ona u stanju da vam ispriča za samo par minuta. 🙂 Ja se uvek šalim sa njom i kažem da kada se viđamo, ja  obavezno nosim svesku i zapisujem sve što ona kaže, a onda kada dođem kući na miru gledam i najčešće guglam pojmove koje je pominjala. Ja sam samo kroz druženje sa njom toliko stvari otkrila, toliko prečica, caka i forica kada je u pitanju ovaj posao.

Tako da zaista ali zaista vam od srca preporučujem da odete na Jovaninu radionicu. Ja vam obećavam da ćete izaći sa gomilom novih ideja. Jovana je ekspert u oblasti marketinga i u oblasti pravljenja para. 🙂 Znam da ovo sada zvuči kao one sektaške piramidalne strukture, naučiće vas Jovana kako se pare prave, ali stvarno je donekle tako. Zapravo niko ne može umesto vas da kreira vaš život i utiče na sam tok, ali uz dobre mentore, dobru podršku i jasne informacije i znanja biće vam lakše da dođete do svojih željenih rezultata. Jovana je transparentna i osoba od koje ćete dobiti konkretne savete, a ne neke budalaštine i šarene laže. Hoćeš biznis, da razvijaš proizvod ili uslugu, idi kod Jovane, radionica zlata vredi!

 

Za kraj postovi koje preporučujem da pročitate kod Jovane (realno ceo blog treba da pročešljate, ali ovo su moji favoriti):

Na osnovu čega se prave cene?

10 SAVETA ZA USPEŠNIJE BLOGOVANJE

Greške koje blogeri prave

Kako da izgradiš lični brend?

Kako influenseri prave pare?

 

Jovana Miljanović

 

Ako se odlučite da odete na Jovaninu radionicu, obavezno mi pišite utiske! 

 

Uživajte do narednog čitanja

Nada 🙂 

 

 

 

NADA FITT PLAN ISHRANE