BLOG 17.05.2021.

Da li je težnja ka savršenom telu briga o sebi?

Spolja gledano, odaje takav utisak. Osoba se hrani pravilno, mada često isuviše restriktivno, ali je opet sve to „zdravo“.
Redovni trenizni, izgled koji se sasvim uklapa u današnji ideal. Kada pogledate sliku, vidite osobu koja dobro izgleda, koja vodi računa o sebi i gledate na to kao na motivaciju, čak i na sve napade na sebe nakon što „zgreši“.

Međutim, to je samo maska brige o sebi.

Težnja ka savršenstvu, odnosno perfekcionizam nije ništa drugo do nesigurnost, samo malo lepše upakovana.

Briga o sebi nije nezasita želja za spoljašnjom validacijom i aplauzima već pre svega, praćenje signala sopstvenog organizma.
A on samo želi da bude zdrav, njega savršenstvo ne zanima. Pre svega jer je savršeno nedostižno, a njegov cilj nikako nije impresioniranje mase svojim izgledom i super disciplinom.

Briga o sebi je i kada pojedete tu krofnu jer vam se jede. I kada preskočite trening jer se osećate preopterećeno i kada vam je važnije zdravlje od pločica na stomaku. A posebno je briga o sebi kada po svaku cenu ne pratite standarde koji vam nalažu kako treba da izgledate da bi vam neko rekao „Wow, kako dobro izgleda!“.

Brinite o sebi, ne jurite savršenstvo jer taj put nema kraja, a ostavlja vas konstantno frustriranima.

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.