Humus na tri načina

Humus Na Tri Načina

 

 

Humus od leblebija i pasulja

 

 

U ovom videu vam pokazujem kako se pravi tradicionalni i najpoznatiji humus od leblebija, recept sam pokupila od lokalaca tokom svog boravka na Bliskom istoku. Druga dva recepta su za humus od mahuarki, pasulja. Sva tri su interesantna i preporučujem da obavezno probate.
Što se tiče začina to je stavr ukusa i možete dodavati razne začine i tako praviti neku svoju jednistvenu verziju ovog jela. 😉

Odlično je kao užina, kao glavno jelo, veoma zgodno da se ponese na posao, u skolu, koristite kao premaz, primena je raznovrsna.

 

 

 

Humus od Leblebija

Humus od Leblebija:
250g skuvanih leblebija
1 kašika tahini paste
1 čen belog luka
ceđeni sok pola limuna
so
tucana paprika (najčešće se koristi samo ovaj začin), 1 kašičica ako ne volite, nije obavezno.
Maslinovo ulje – 2 kašike (može i više ili manje)
Voda, oko 20-ak ml, kako bi se humus lepo ispasirao, da se dobije homogena smesa.

 

Humus od Belog Pasulja

Humus od Belog Pasulja:
250g skuvanog belog pasulja
1 kašika tahini paste
ceđeni sok pola limuna
so, biber
svež peršun
Maslinovo ulje – 2 kašike (može i više ili manje)
Voda oko 20-ak ml, kako bi se humus lepo ispasirao, da se dobije homogena smesa.

Humus od crvenog pasulja

Humus od Crvenog Pasulja & Cvekle
250g skuvanog crvenog pasulja
1 kašika tahini paste
ceđeni sok pola limuna
so
1 kašičica karija

sveža cvekla 30g
Maslinovo ulje – 2 kašike (može i više ili manje)
Voda oko 20-ak ml, kako bi se humus lepo ispasirao, da se dobije homogena smesa.

“Music from Epidemic Sound (http://www.epidemicsound.com)”
———————————————————————————————————–
Subscribe: https://www.youtube.com/channel/UCoeP…
Blog: http://www.fitt.rs
Instagram: http://www.instagram.com/fitt.rs
Twitter: http://www.twitter.com/nada_fitt
Facebook: https://www.facebook.com/FITT-1517472…
Email: fitnessblog.rs@gmail.com

———————————————————————————————————–

Hvala što gledate moj kanal! ❤

 

Ako se odlučite da napravite neki od ovih humusa, stavite na Instagram sa hashtagom #jazelimjamogu

Uživajte do narednog čitanja

Nada 🙂