Junetina sa povrćem

Junetina sa povrćem

Jelo koje je idealno da jedete nakon treninga, ili 3-4h pre vežbanja. Ima optimalan odnos proteina, ugljenih hidrata i masti.

Junetina sa povrćem

Kcal: 400

Ugljeni hidrati: 40 g

Proteini: 30 g

Masti: 15g 

Potrebno je:

priprema junetine

400g junećeg buta

2 mlada luka

1 patlidžan

1 paprika

1 tikvica

1 šargarepa

Ovo je količina za 2-3 osobe

Juneći but

Meso isečete po dužini njegovih vlakana. Namažite senfom (ja imam običaj da svako meso pre pečenja premažem senfom, navodno meso omekša i bude malo ukusnije, da li je to zaista tako, iskreno ne znam. :- ) )

Juneći but u tiganju

U tiganj sa maslinovim uljem, ubacite meso, poklopite i ostavite na umerenoj temperaturi da se ispeče.

Seckano povrće

Povrće iseckajte po želji, bilo na štapiće, bilo na kockice, kolutove…

Stavite u tiganj sa maslinovim uljem, posolite i poklopite. Nakon 10 minuta je gotovo.

Ja volim da mi povrće ostane prilično sveže i volim da je hrskavo tako da ga ne obrađujem mnogo termički.

IMG_3957

Skuvajte rižu ili neku drugu žitaricu. Ja sam dodala riži i malo zrna zamrznutog kukuruza.

Junetina sa povrćem

Kada je gotovo izgleda ovako. 🙂