nada fitt

Kada će doći čarobni ponedeljak i šta onda?

 

Šta mislite da je potrebno da se desi kako biste krenuli da vodite zdrav život?

Šta tačno čekate?

Ispitivala sam puno žena o njihovim razlozima za odlaganje vežbanja i zdrave ishrane i većina je glasila ovako nekako.

Danas je petak, hoću za vikend da se opustim i iskoristim ga da pojedem šta god želim, pa od ponedeljka krećem zdravije.

Ne volim da počinjem stvari pred kraj meseca, sačekaću prvi.

Nova godina je pravo vreme za nove odluke.

Trenutno imam previše stresa u životu, kad se to smiri, počeću da se posvećujem sebi.

Treba mi puno novca za teretanu i svu opremu, pa kad uštedim.

Trenutno imam malu decu i nemam vremena da vežbam, ima vremena kad porastu.

Samo da prođe ispitni rok, sad mi treba mnogo čokolade na dan kako bih mogla da učim kako treba.

Nemam kad da pripremam zdrave obroke jer puno radim, treba mi vremena da napravim neki plan.

I tako dalje i dalje u nedogled…

 


Razloga je bezbroj, da ne kažem izgovora, a jedno je svima zajedničko. Čekanje i konstantno odlaganje.

Ne želim ovim tekstom nikoga da prozivam i osuđujem, verujem da nije lako promeniti svoje navike, znam da nije. Ali čekanje neće olakšati ništa, upravo suprotno.

Idealan trenutak neće doći, baš kao ni idealni uslovi. Sve i da sačekate sledeći ponedeljak, prvi ili Novu godinu, i tada će tokom procesa biti situacija koje se mogu smatrati otežavajućim. Stres na poslu, previše obaveza, umor, nedostatak motivacije…

Sve ono zbog čega sada odlažete će se dešavati kasnije i ukoliko počnete kad prođe ovaj prvi, ovaj posao, ovaj stres… Nakon jednog ispitnog roka ide sledeći. I tako u krug.

Život je takav da su usponi i padovi neizbežni, pa baš zato nemamo pravo na čekanje zamišljenog idealnog trenutka koji ne postoji. U tom slučaju samo gubimo ono što smo mogli davno da započnemo.

Bez obzira šta vi radili ili ne, sledeći meseć će doći. I leto, i zima i Nova godina…

Otkriću vam nešto potpuno iskreno… I ne tako “savršeno”. To što nikad nisam imala problem sa tim da me drugi vide debelu u kupaćem 😂, apsolutno ne znači da sam se osećala fenomenalno u svakom trenutku i da nikad nisam pomislila neke stvari koje ne govore “Pogledajte me kako prštim od samopouzdanja”. Ne osećam se sjajno kad vidim haljinicu u izlogu i shvatim da ne mogu da je obučem. Pomislila sam kako se nekome na prvu možda neću svideti zbog viška kilograma. Ipak je izgled ono što prvo vidiš. Osetila sam se kao 🐖 kad sam shvatila da mi je teže da se savijem i vežem pertle 🤣 Mnogo puta sam gledala u sebe kao u debelu osobu, a ne kao Anđeliju sa raznim vrlinama i manama. Svako javno izglaganje mi mnogo lakše pada kad sam mršavija jer se bolje osećam u svojoj koži. Eto, da ne mislite da ja uvek prštim od samopouzdanja (takav sam utisak stekla na osnovu mnogih poruka). Ne postoji osoba koja je uvek stopostotno sigurna u sebe 😃 . . . #healthyliving #healthylife #healthylifestyle #weightloss #weightlossjourney #weightlossstory #weightlosstransformation #weightlosssupport

A post shared by Anđelija Stojanović (@andjelija.adja) on

A kako želite tada da se osećate?

Kako se osećate kada se nezdravo hranite, a kako ćete se osećati ukoliko budete promenili svoje navike?

Danas je moglo biti godinu dana od kad ste krenuli. Baš danas može biti dan kada ćete krenuti. I garantujem vam da ćete Novu godinu dočekati srećniji nego da tada tek krećete 😉

Moći ćete da uživate u zdravoj i ukusnoj hrani, baš kao i u svom telu. Imaćete više snage, samim tim i samopouzdanja. Bićete zadovoljni sobom i promenom koju ste napravili.

Počnite jednostavno. Bez stroge ishrane i iscrpljujućih treninga.

Za početak junk svedite na minimum. Dinstajte hranu umesto da je pržite u dubokom ulju. Umesto čipsa uz film, jedite kokice koje sami napravite (najbolje u aparatu na vrućem vazduhu, pa prelijete uljem) i voćnu salatu.

Šetajte svakog dana, idite na plivanje, počnite da radite vežbice 10-ak minuta dnevno… Šta god i koliko god vam prija. Sve se računa.

Zapamtite da male promene vode ka velikim, a velike u startu obično propadnu i pre nego što primetite.

Zato počnite DANAS. 🙂

Uživajte do narednog čitanja

Nada 🙂