Kako da besplatno vežbaš tokom leta

Letnji raspust i godišnji odmori su uveliko u toku, Sunce greje i pravo je leto u gradu. Kako svi imamo malo više vremena za posvećivanje sebi i svom telu, dajem vam predloge na koje sve načine možete besplatno vežbati. Svaki vid fizičke aktivnosti je pre svega značajan i dobar za zdravlje, a svakako je i odličan vid rekreacije. Danas svi znaju da je vežbanje korisno, da pomaže da se osećate dobro, da se preporučuje kao preventiva od mnogih bolesti, zar ne?

Bilo koja aktivnost, ma koliko kratka, mala ili velika, redovnim upražnjavanjem dovodi do poboljšanja zdravlja i fizičke kondicije.

Zapamtite da bilo koja vrsta fizičkog vežbanja mora biti Vama ugodna. Ako ne volite da šetate, trčite, ne morate. Vozite bicikl, rolere, idite na časove plesa, plivanje. Postoji toliko mnogo aktivnosti koje možete upražnjavati i uživati u njima.

Slede neki od predloga kako možete provesti leto na kvalitetan način. 😉

Šetnja ili trčanje

Sigurna sam da svako od vas može sebi da priušti rekreaciju u vidu od 30 minuta brzog hodanja svakodnevno ili trčanje 3-4 puta nedeljno. Možete trčati sami, pozvati prijatelja i trčati u društvu ili se možete pridužiti grupama poput Belgrade Urban Running Team koje organizuju 3 puta nedeljno treninge trčanja na raznim lokacijama u gradu. To je raznovrsna grupa koja broji dosta članova i svako od njih dolazi i trči radi svojih ciljeva. Pa tako imate priliku da trčite i u društvu vrhunskih profesionalaca, od kojih možete mnogo toga i naučiti. Ove grupe su odlične za sve one kojima nedostaje motivacija i za one koji vole da trče u društvu. Za svaku nedelju objavljuju plan trčanja, lokaciju i vreme. Tako da ako želite da im se pridružite pogledajte na njihovoj stranici gde će biti i probajte  makar jednom sa njima da istrčite.

 

BURT

 

Plivanje ili akva fitnes

Bilo da ste na moru ili da leto provodite kod kuće, sigurna sam da svako od vas ima priliku da ode do bazena, jezera ili čak mora i da pliva. Kao i kod trčanja, možete potpuno samostalno sebi organizovati trening, odredite minimum 3 dana u nedelji po 1h plivanja. Ako vam je dosadno da plivate sami, možete se pridružiti grupi na bazenima SRC Milan Gale Muškatirović, organizuju se besplatni časovi akva fitnesa, svakim radnim danom od 10:30h, sve do 1. avgusta.

akva fitnes

 

FIT Mama

Republički zavod za sport organizuje besplatne treninge za sve mlade mame, dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom od 10:30. Vežba se u sali ili u slučaju lepog vremena napolju na terenima. Tako da ako ste mama i želite da svoje telo vratite u formu, posebno da ojačate mišiće trupa kao i leđa, koji najviše pate tokom trudnoće, ovo je izvrstan način da uz pomoć trenera ojačate svoje telo.

fit mama

 

SOFA Fitnes

Udruženje SOFA – studentske i omladinske fizičke aktivnosti – osnovali su studenti i mladi stručnjaci do 35 godina. Cilj Udruženja je da svojim delovanjem doprinosi razvoju, afirmaciji i promociji sporta i fizičkih aktivnost, kao i povećanju bavljenja dobrovoljnim i rekreativnim sportom u svim segmentima stanovništva Srbije a prvenstveno među omladinom i studentima.Aktivnosti Udruženja SOFA su osmišljene tako da se javni ili državni sportski objekti (hale, bazeni…) u nepopularnim ili nepopunjenim terminima stave besplatno na korišćenje studentima. Za sada su pokrivena tri grada širom Srbije: Beograd, Novi Sad i Kragujevac.

sofa

 

KEYoga Free rooftop Yoga

Nina Lazić, instruktor yoge i osnivač KEYoga koncepta. Nina je osmislila sjajan koncept besplatnih časova yoge na krovovima luksuznih hotela u Beogradu. Potrebno je samo da se prijavite pute email-a i Nina će Vas, ukoliko ima mesta ubaciti u grupu, a ako nema mesta bićete na listi čekanja. Dva puta mesečno se održavaju ovi bespaltni treninzi i sjajna je prilika da uz vežbanje yoge, imate i jedinstven pogled na ceo grad.

KEYoga

 

 

LADOVINA – besplatni letnji programi Kancelarije za mlade Stari grad

 

Uz pravu aktivnost leto može da bude mnogo zabavnije! Ako imaš između 15 i 30 godina, odaberi jedan od programa Kancelarije za mlade Stari grad i nauči nešto novo, upoznaj nove ljude i učini svoje leto nezaboravnim.

Spremili smo ti letnje ubrzane kurseve NEMAČKOG, ŠPANSKOG I ITALIJANSKOG jezika, kao i priliku da uđeš u tajne PISANjA PROJEKATA. Za zabavno održavanje forme, tu su treninzi SALSE, ZUMBE, FITNESS-a i URBHANIZE DANCE FITNESS-a, kao i sportske škole BOKSA I KAJAKA.

LADOVINA

 

Coca – Cola Aktivne Zone

Coca-Cola je u 39 gradova širom Srbije otvorila aktivne fitness zone ili teretane na otvorenom. I ne samo to, na tim zonama će od juna meseca biti treneri koji će vam davati savete o vežbanju i koji će vas podučavati pravilnoj tehnici izvođenja vežbi.

Ovde se nadovezujemo na drugi čest izgovor skupih fitness članarina. Ove zone su besplatne, rade 24h, 7 dana u nedelji i možete vežbati kad god i koliko god. A na sve to imate trenere, koji će biti radi da vas posavetuju o svim mogućim vežbicama koje možete raditi. Treneri će vikendom održavati treninge, tako da vam preporučujem da skoknete jedan vikend do zone i probate.

Coca-cola aktivna zona

 

FITT YouTube kanal

Na kraju možete vežbati i u svojoj kući bez izlaska napolje. svakako na mom kanalu se nalaze treninzi koje možete raditi i u fitnesu, parku, u stanu, dvorištu, gde god volite i želite. 🙂

fitt youtube

 

Ako imate da dodate još neki  besplatni program pišite mi pa da ubacim na listu. 😉

 

Uživajte do narednog čitanja

Nada 🙂

online fitnes coaching

About The Author