Kalorijski deficit je jedino što je suštinski neophodno za redukciju telesnih masti i svako ko bude više trošio nego što unosi – smršaće! I tu nema sumnje. 
Međutim… Iako to većina ljudi zna, i dalje kubure sa kilogramima. 😉

Ponoviću, suština je uvek kalorijski deficit. ALI.

Ono što je ipak malo kompleksnije jeste kako se do njega dolazi. I upravo to je deo slagalice koji nikako da se uklopi.

Zato je neophodan individualni pristup mršavljenju. Smršaćete vi od svake dijete, to uopšte nije pitanje. Ali pitanje je, šta posle? 😁 🍀Šta je sa svim onim faktorima koji utiču na famozni kalorijski deficit? 🍀Šta je sa vašim emocijama i odnosom koji imate prema hrani? 🍀Sa načinom života koji trenutno imate u odnosu na onaj za kojim žudite? 🍀Šta je sa hranom u kojoj uživate? 🍀Sa vašim nivoom stresa i sposobnošću da se sa njim na adekvatan način izborite? 🍀Šta je sa organizacijom vašeg vremena? 🍀Kako prilagoditi obroke u odnosu na vaše obaveze i finansijsko stanje? 🍀Da li ste svesni u kojim situacijama posežete sa hranom iako niste gladni? 🍀Sve ovo i još mnogo toga je samo deo onoga što se zove KALORIJSKI DEFICIT.

I tek kada na sve navedeno budete sa jasnoćom odgovorili, kalorijski deficit i mršavljenje će doći kao nagrada. I što je najvažnije, trajaće. 😘

#fitt#nadafitt#nadapiliskic#jazelimjamogu#fittnutrition