Čips od kelja

Kelj čips

Kelj cips

Ako volite da grickate čips, evo jedne super ideje, kako možete napraviti zdravu varijantu čipsa.
Čips od kelja. Iako ne zvuči posebno primamljivo, veoma je ukusan, i naravno mnoooogo zdraviji od varijante klasičnog čipsa.

Listove kelja operete i prosušite. Možete ih izrezati u veličini i obliku kakav želite. U činiji sa strane, pomešajte: so, razne začine po ukusu (beli luk, zatar, kajdžun, kari, đumbir, čili…) koje god začine volite, kašika maslinovog ulja, kašika balzamiko sirćeta (ili jabukovog). Potom uvaljaje listove kelja u tu smesu, onako da se sve sjedini.
Poslažite na papir za pečenje, pa u rernu na 275 stepeni. Nakon 10 minuta, okrenite ih na drugu stranu pa još toliko. Taman bi tada trebalo da postanu hrskavi.

Kcal: 142 | Ugljeni hidrati: 9 g | Masti: 10g | Proteini: 4 g |

Prijatno. 🙂

NADA FITT PLAN ISHRANE