Kineski mix sa pečenim bademima

Kineska hrana koju spremate sami na najzdraviji mogući način i sa kvalitetnim namirnicama. Ne može da se poredi sa jelima koja se služe po fast food “kinezima” i neuporedivo je zdravije. Danas mnoge žene nemaju dovoljno vremena da posvete kuvanju, niti treba, zato su se i recepti osavremenili i imamo bezbroj opcija gde nam nije potrebno mnogo truda i vremena, a dobijamo kvalitetne i ukusne obroke.  Predlažem da probate! 😉

 

kineski mix sa pečenim bademima  kineski mix sa pečenim bademima

Potrebno je:

pirinač ( crveni, crni, integralni ili beli)

kokosovo ulje (ili buter)

Frikom smrznuta kineska mešavina (ili napravite svoju)

beli luk

bok čoj (kineska blitva), može i naša domaća 😉

soja sos

sirovi bademi

Priprema:

Skuvate pirinač prema uputstvu

kuvani integralni pirinač

U voku na kokosovom ulju ili buteru, ispržiti beli luk, frikom mešavinu (kineski mix) i kada se ona otopi, dodati blitvu i soja sos prema ukusu.

Možete i sami napraviti taj miks, ukoliko ne želite da kupujete gotov zamrznut.

Bok choy – kineska blitva, izuzetno bogata vitaminom A i vitaminom C. Zovu je i “soup spoon” zbog oblika listova koji upravo i podsećaju na kašiku. Ima jako blag ukus, možete je kuvati, peći jesti u svežem stanju…

Možete spremiti i sa našom domaćom blitvom.

kineski mix sa pečenim bademima  kineski mix sa pečenim bademima

U drugoj posudi na buteru ispržiti bademe, dok ne dobiju onako lepu bakarnu boju (budite oprezni da ne izgore)

 

kineski mix sa pečenim bademima

Od svega pirinač se najduže kuva, ali on svakako ne zahteva pažnju, ostalo se vrlo brzo i jako jednostavno sprema, tako da izgovora nema! 😉

Uživajte do narednog čitanja

Nada 🙂

 

 

 

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.