Instant postovi 10.07.2019.

Koliko mediji imaju uticaja na sliku koju stvaramo o sebi?

Nedavno sam čitala istraživanje sa Univerziteta Harvard gde je cilj istog bio da proceni uticaj uvođenja televizije na zadovoljstvo sopstvenim telom. 
Na Fidžiju je savršeno telo podrazumevalo obline, a gubitak kilograma je bio znak za bolest i alarm za brigu. Dijete su bile prava pravcata retkost. 
Zatim, 1995. im uvode televiziju.
U roku od samo 3 godine, sve se promenilo!
Žene sa Fidžija su postajale sve nezadovoljnije svojim izgledom, a broj poremećaja u ishrani je drastično porastao. Pritom su jasno i direktno govorile da žele da izgledaju poput onih sa TV-a, vitkih i zgodnih, a gubitak kilograma nije više bio alarm za brigu već za pohvalu.

Dolazimo do jasnog zaključka – da uticaj medija ima ogroman uticaj na naše zadovoljstvo telom i percepcijom sebe. 
Svakako da ne možete ukinuti TV, internet ni časopise, ali možete malo drugačije gledati na to kada znate kako i zašto se takve stvari plasiraju. 
Dok navodno podstiču slobodu žena, mediji zapravo diktiraju kako treba da izgledamo i nameću novi pritisak. Pritom, ni žene iz časopisa uživo ne izgledaju kao u časopisu. Ne zaboravite na to.

Vaše telo je vaše telo i niko ne treba da vam odredi kako ćete izgledati. To je isključivo vaše lično pravo. Iskoristite ga!

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.