meksicki mix

Meksički mix na brzinu

Imam običaj da svako jelo koje ima pasulj i papriku a sprema se donekle na ovakav način, nazivam meksičkim miksom. Ovo jelo često spremim jer volim a i ne zahteva mnogo vremena oko pripreme. Mana je što se koristi pasulj iz konzerve, ali ako imate skuvan još bolje. 🙂 Jelo ne mora ni da se obrađuje termički, moće se jesti sveže, ali meni je u zimskim danima ukusnije pečeno. Malo da paprika i luk otpuste svoje sokove i omekšaju, tako se lepše sjedine ukusima i bude baš onako lepo i ukusno. Spremam na razne načine, zavisno od povrća koje imam. Ovog puta miks se sastoji od ovih namirnica:

meksicki mix

1 konzerva bilo kog pasulja ( u poslednje vreme kupujem konzerve u IDEA-i njihove Kplus jer su najpovoljnije sa cenom, a nije mi neka posebna razlika u ukusu u odnosu na one skuplje)

1 veza mladog luka ( može se spremiti i bez luka, ako ga ne volite)

1 paprika (bilo koje boje)

malo seckanih maslina i sušenog paradajza (isto može bez) ja sam ih imala u frižideru pa reko da dodam malo da bude razniovrsnih ukusa

malo parmezana

So, biber, neki začin (ja sam stavila tucanu ljutu papriku) maslinovo ulje (može i bez)…

*Idealno je da maslinovo ulje dodate tek na kraju pečenja, kada izvadite iz rerne.

 

Nutritivna vrednost:

Kcal: 250 kcal

Ugljeni hidrati: 40g

Proteini: 9g

Masti: 6g

 

Uživajte

Nada 🙂

NADA FITT PLAN ISHRANE