Mislite da vodite računa o svom zdravlju?

intro-119170454-healthy-life-freeway-exit-sign

izvor

 

 

Ako nikada do sada niste pomislili koliko zapravo vodite zdrav život, pravo je vreme da to učinite sada.

Bolesti koje se najčešće dovode u vezu sa nedostatkom fizičke aktivnosti su brojne, neke od najčešćih su bolesti srca i dijabetes tip 2.

Koronarne bolesti su vodeći uzrok smrtnosti u celom svetu, ta cifra je konstantno u porastu i zauzima oblik pandemije. Prema podacima WHO (World Health Organisation) od 5 grupa klasifikacije mi smo u trećoj grupi.

U Srbiji, na svakih sat i po vremena jedna osoba umre od ove bolesti, a boluje svaka druga osoba. Od Dijabetesa boluje 8.5% populacije, a umre jedna osoba na svaka tri sata. Veliki problem je i što od Dijabetesa tip 2, polovina broja obolelih ni ne zna da ima ovu bolest . Alarmantno zar ne?

Kako biste izbegli ili na vreme kontrolisali ovakve posledice neaktivnosti i nepravilne ishrane, pravo je vreme da započnete brigu o sebi.

Od Vas se ne trazi mnogo, dovoljno je da samo primenom adekvatne fizičke aktivnosti i dobrog načina ishrane, osigurate sebi dugotrajan i kvalitetan život. Vi možete da kontrolišete faktore koji utiču na razvoj ovih oboljenja. Nijedan lek ne može da zameni fizičku aktivnost i pravilan način ishrane. Ovim savetima ne samo što ćete smanjiti rizike od vodećih oboljenja u svetu, već ćete dobiti i FIT izgled.

Odvojite 3-5 puta nedeljno po minimum 30 minuta za bilo kakvu fizičku aktivnost i pratite smernice piramide ishrane.

I ne zaboravite,

Zdrava osoba ima milion želja, bolesna samo jednu. 

 

Uživajte do narednog čitanja
Nada