Fitness 01.12.2018.

NAJVAŽNIJA stvar kod mršavljenja

NAJVAŽNIJA stvar kod mršavljenja

Čitav moj blog se svodi na pravilnu ishranu, vežbanje i mršavljenje. Postoji milion stvari koje su važne ili manje važne i dosta tema sam već obrađivala. Trendove u fitnesu, principe zdrave ishrane, dijete, kalorije, trendove u ishrani, motivaciju, disciplinu, odnos prema hrani… Sve je to važno jer će vas neminovno dovesti do cilja.

Ali postoji nešto što je najvažnije, bez čega sve prethodno pada u vodu.

Znate li šta je to?

 

VAŠ NAČIN RAZMIŠLJANJA!

Najvažnije je kako razgovarate sa sobom, kako se opshodite prema sebi jer to na kraju definiše vaše ponašanje.

Kao i obično, daću vam primer.

Šetnja od 10 minuta.
Šta mislite o njoj?
Ako kažete „Ma šta 10 minuta, nema od toga nikakve koristi, neću ni da pokušam“,  jasno je kuda to vodi.

Ali, ako kažete „10 minuta je bolje nego ništa i znam da ću se bolje osećati. Male promene stvaraju velike“. Primećujete razliku? 🙂

Ukoliko budete nastavili da razmišljate kao dok ste se gojili i vodili nezdrav način života, logično je da se ništa neće promeniti.

Pozdravite se sa samoosuđivanjem, krivicom i radikalnim promenama. To ste verovatno već pokušali i ne sumnjam da je propalo.

Reći ću vam jednu stvar – i način razmišljanja je stvar navike. Kada nešto dovoljno puta ponavljate sebi i budete istrajni u izvršavanju, promeni se i mišljenje o tome. A na vama je da odlučite kakav način razmišljanja vas dovodi do željenog cilja.

To što trenutno mislite nije „zacementirano“ i može da se menja. Čitajte adekvatan sadržaj o zdravom životu, pratite one koji vas inspirišu i kakvi želite da postanete.
Manite se svega što vam škodi.
Ne slušajte one koji vam govore da treba da se „mučite“ da biste uspeli, ukoliko osećate da taj odgovor nije za vas.

Ne očekujte da se promena dogodi preko noći jer zasigurno neće. Niste preko noći formirali ni prethodna uverenja. Morate raditi na tome svakog dana. Morate naučiti da razgovarate sa sobom i postanete sebi nabolji prijatelj, a ne zli kritičar koji osuđuje svaki korak.

Naučite da verujete u sebe. A dobra priprema pobeđuje nesigurnost

Kako?

Tako što znate šta vam je sve potrebno da biste došli do cilja, razdelili ste ga i jasno vam je šta svakog dana možete da uradite. Svaki put kad to uradite, vaše samopouzdanje raste. Najveći je mit da treba imati samopouzdanja da bi nešto počeli, zapravo je obrnuto.
Što više radite, više samopouzdanja imate.

Sasvim je normalno da ste na početku zbunjeni i ne verujete u sebe baš puno. Ili nimalo. Ko bi verovao nakon što godinama ne uspeva (da smrša, redovno trenira itd.)?

Potpuno je jasno zašto ne verujete u sebe.

Ali vas to ne sprečava da počnete. Umesto „Naravno da ni sada nećeš uspeti, već si fejlovala sto puta“, recite sebi „Tačno, do sada ništa nije uspevalo. Ali sada znam više, znam šta drugačije treba da radim i kako da razmišljam. Nema razloga da ne krenem.“

 

Nisu misli moćne same po sebi. Ali jesu jer determinišu vaše akcije i ponašanje. Znate šta vam je činiti! 🙂

 

Uživajte do narednog čitanja

Nada 🙂 

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.