Pashtida od patlidžana

Pashtida od patlidžana

 

Pashtida je naziv za jelo, tj. kao neku lenju pitu.  Lenju jer ne treba da se priprema za korama, prakticno povrće koje se prelije smesom jaja i sira i nekog „brašna“.

Ovo je neka oja verzija klasične pite od plavog patlidžana. Kako obožavam da ga jedem, idejama za način pripreme nikad kraja. 🙂  Uz meso, jaja, ribu, i salatu, čini izvrstan obrok, može čak i samo za sebe da se jede, imam veoma dobar nutritivni sastav.

Nutritivna vrednost:

Kcal: 200

Ugljeni hidrati: 17g

Proteini: 16g

Masti:7g

Pashtida od patlidžana

 

Od sastojaka je potrebno:

1 veći patlidžan

4 jaja

šolja jogurta

1/2 šolje kukuruznog griza

1/4 ovsenih pahuljica

Maslinovo ulje za prelivanje kada je gotova

Seckani patlidžan

Patlidžan oljuštite (ako želite) i iseckate na kockice. Jednom prilikom sam ga rendala, i ispao je gorak, ne znam da li je to bila slučajnost ili kada se renda postaje lakše gorak.

Jaja i kukuruzni griz

Umutite jaja, kukuruzni griz i ovsene pahuljice

smesa za pashtidu

Dodate jogurt…

pashtida pred pečenje

Umućenu smesu prelijete preko patlidžana i pravac rerna na nekih 200 – 220 stepeni na jedno 20 minuta.

Pashtida

Standardno, ostavite da se prohladi, pa isecite i uživajte.

Ovo je ideja za pashtidu sa patlidžanom. Jelo je takvo da se može jako mnogo eksperimentisati, možete isprobavati sa raznim povrćem, raznim brašnima.

Uživajte

Nada 🙂

Poslednji članci