Pashtida od patlidžana

 

Pashtida je naziv za jelo, tj. kao neku lenju pitu.  Lenju jer ne treba da se priprema za korama, prakticno povrće koje se prelije smesom jaja i sira i nekog “brašna”.

Ovo je neka oja verzija klasične pite od plavog patlidžana. Kako obožavam da ga jedem, idejama za način pripreme nikad kraja. 🙂  Uz meso, jaja, ribu, i salatu, čini izvrstan obrok, može čak i samo za sebe da se jede, imam veoma dobar nutritivni sastav.

Nutritivna vrednost:

Kcal: 200

Ugljeni hidrati: 17g

Proteini: 16g

Masti:7g

Pashtida od patlidžana

 

Od sastojaka je potrebno:

1 veći patlidžan

4 jaja

šolja jogurta

1/2 šolje kukuruznog griza

1/4 ovsenih pahuljica

Maslinovo ulje za prelivanje kada je gotova

Seckani patlidžan

Patlidžan oljuštite (ako želite) i iseckate na kockice. Jednom prilikom sam ga rendala, i ispao je gorak, ne znam da li je to bila slučajnost ili kada se renda postaje lakše gorak.

Jaja i kukuruzni griz

Umutite jaja, kukuruzni griz i ovsene pahuljice

smesa za pashtidu

Dodate jogurt…

pashtida pred pečenje

Umućenu smesu prelijete preko patlidžana i pravac rerna na nekih 200 – 220 stepeni na jedno 20 minuta.

Pashtida

Standardno, ostavite da se prohladi, pa isecite i uživajte.

Ovo je ideja za pashtidu sa patlidžanom. Jelo je takvo da se može jako mnogo eksperimentisati, možete isprobavati sa raznim povrćem, raznim brašnima.

Uživajte

Nada 🙂

Related Post

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.