Instagram je pun super zgodnih cica koje se svakodnevno slikaju ispred ogledala i dele sa vama kako savršeno izgledaju. Sećate se moje fotke slikane u razmaku od dva minuta, samo sa drugačijom pozom?
To što vidite na slici, ne mora biti realno. Ali hajde, zanemarimo to na trenutak, recimo da je potpuno isto i u realnosti.
Vidite devojku koja po vašem mišljenju izgleda sjajno.
Razmišljate kako biste voleli da i vi tako izgledate…
Divite joj se koliko vodi računa o tome šta jede. Mislite da je karakter jer nije pojela slatkiš godinama.
Voleli biste da i vi budete tako disciplinovani, pa da idete u teretanu svakog dana i dobijete takve mišiće!

nada fitt

Ali ono što vi me znate je da se ta devojka bori sa ortoreksijom (opsednutost zdravom hranom) i telesnom dismorfijom (poremećenom slikom o sebi).
Ona se plaši da pojede bilo šta “nezdravo” i hrana je jedino o čemu razmišlja. Vežba svakodnevno jer je non stop u grču da će se ugojiti. Ona ne vidi sebe u ogledalu onako kako je vi vidite… Uvek misli da treba još. 
Nikada nije zadovoljna kako izgleda. Svaki dan provodi u strahu od toga da će se ugojiti. 
Ona vama lepo izgleda, ali ne i sebi… 💃To naravno ne znači da ne treba da radite na svom izgledu i poboljšate ono čime potencijalno niste zadovoljni, već samo da umete da prepoznate kod sebe kada to dolazi iznutra i kada je manifestacija nekog kompleksnijeg problema koji se odražava na nezadovoljstvo izgledom jer u tom slučaju nikakve spoljašnje “popravke” neće doneti zadovoljstvo.