Instant postovi 10.07.2019.

Pazite kome zavidite

Instagram je pun super zgodnih cica koje se svakodnevno slikaju ispred ogledala i dele sa vama kako savršeno izgledaju. Sećate se moje fotke slikane u razmaku od dva minuta, samo sa drugačijom pozom?
To što vidite na slici, ne mora biti realno. Ali hajde, zanemarimo to na trenutak, recimo da je potpuno isto i u realnosti.
Vidite devojku koja po vašem mišljenju izgleda sjajno.
Razmišljate kako biste voleli da i vi tako izgledate…
Divite joj se koliko vodi računa o tome šta jede. Mislite da je karakter jer nije pojela slatkiš godinama.
Voleli biste da i vi budete tako disciplinovani, pa da idete u teretanu svakog dana i dobijete takve mišiće!

nada fitt

Ali ono što vi me znate je da se ta devojka bori sa ortoreksijom (opsednutost zdravom hranom) i telesnom dismorfijom (poremećenom slikom o sebi).
Ona se plaši da pojede bilo šta „nezdravo“ i hrana je jedino o čemu razmišlja. Vežba svakodnevno jer je non stop u grču da će se ugojiti. Ona ne vidi sebe u ogledalu onako kako je vi vidite… Uvek misli da treba još. 
Nikada nije zadovoljna kako izgleda. Svaki dan provodi u strahu od toga da će se ugojiti. 
Ona vama lepo izgleda, ali ne i sebi… To naravno ne znači da ne treba da radite na svom izgledu i poboljšate ono čime potencijalno niste zadovoljni, već samo da umete da prepoznate kod sebe kada to dolazi iznutra i kada je manifestacija nekog kompleksnijeg problema koji se odražava na nezadovoljstvo izgledom jer u tom slučaju nikakve spoljašnje „popravke“ neće doneti zadovoljstvo.

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.