Piletina sa kinoom

U seriji postova kreativni recepti u saradnji sa Mercator centar, evo tri ideje kako možete napraviti obrok salate sa dva glavna sastojka, a to su kinoa i piletina. Kinoa je žitarica koja je bogata proteinima, a ono što je izdvaja je što sadrži sve esencijalne aminokiseline. Po nutritivnom profilu najsličnija je ovsu, tako da ako nemate kinou možete koristiti i ovas. Ove salate su nutirtivno kompletni obrok, jer njima unosimo sve neophodne nutrijente koje i treba svakim obrokom da unosimo. Zadovoljićete potrebu za ugljenim hidratima, proteinima kao i masnoćama.

 Potrebni sastojci su (za dve osobe):

Pileći file 300g

Kinoa 100g

Brokoli – proizvoljno

Cvekla – proizvoljno

Nar (1 šaka)

Badem (10-15 komada)

Ljubičasti luk (1 manja glavica)

Cheri paradajz – proizvoljno

Piletinu uvaljajte u sušene zacine i ispecite je na jednoj kasiki kokosovog ulja. Pecite je na umerenoj temperaturi kako ne bi gorela.
Dok se piletina pece, stavite kinou u serpu sa vodom da se kuva i dodajte jednu kocku supe, ja sam koristila Jardin Bio kocke koje su zdravija opcija ovakvog zacina. U tom slucaju nema potrebe da solite vodu jer je kocka dovoljno slana.

Ja sam koristila pečenu cveklu, koju iseckam, prelijem maslinovim uljem i seđenim limunom.

Ostale sastojke iseckajte i napravite dekoraciju po svom ukusu, možete čak sve sastojke umešati. Kao dodatak predlažem kikiriki ili susam puter, blago prelijte (2 kašičice po osobi) za bolji ukus. 😉

Ovde sam jela sirovi brokoli jer ga takvog volim, ali naravno možete jesti po ukusu.

 

Potrebni sastojci su (za dve osobe):
Pileci file 300g
Kinoa oko 100g
Mix zelenih salata
Krastavac i sargarepa
Crni susam
Kurkuma
Grcki jogurt (moze i pavlaka) Kokosovo ulje
Kocka supe
So i zacini po ukusu
Limun
Maslinovo ulje

 Piletinu uvaljajte u sušene zacine i ispecite je na jednoj kasiki kokosovog ulja. Pecite je na umerenoj temperaturi kako ne bi gorela.
Dok se piletina pece, stavite kinou u serpu sa vodom da se kuva i dodajte jednu kocku supe, ja sam koristila Jardin Bio kocke koje su zdravija opcija ovakvog zacina. U tom slucaju nema potrebe da solite vodu jer je kocka dovoljno slana.
Kada je piletina ispecena i kinoa skuvana prelazimo na dekoraciju. Uzmite veliki plitki tanjir i stavite na njega dosta salate. Potom dodajte piletinu. Uzmite dve manje cinijice u jednu stavite kuvanu kinou kojoj mozete po zelji dodati crni susam.
A u drugoj cinijici pomesajte grcki jogurt sa kurkumom. Mozete po zelji preliti maslinovim uljem i cedjenim limunovim sokom, da intenzivirate ukus jelu.
Ovo je odlican obrok nakon treninga za adekvatan oporavak.

Piletina na hrskavoj salati uz kinou sa crnim susamom i kurkuma sosom. Mmm kako vam zvuci? 😃 Potrebni sastojci su (za dve osobe): ⭐Pileci file 300g ⭐Kinoa oko 100g ⭐Mix zelenih salata ⭐Krastavac i sargarepa ⭐Crni susam ⭐Kurkuma ⭐Grcki jogurt (moze i pavlaka) ⭐Kokosovo ulje ⭐Kocka supe ⭐So i zacini po ukusu ⭐Limun ⭐Maslinovo ulje 👉 Piletinu uvaljajte u susene zacine i ispecite je na jednoj kasiki kokosovog ulja. Pecite je na umerenoj temperaturi kako ne bi gorela. Dok se piletina pece, stavite kinou u serpu sa vodom da se kuva i dodajte jednu kocku supe, ja sam koristila Jardin Bio kocke koje su zdravija opcija ovakvog zacina. U tom slucaju nema potrebe da solite vodu jer je kocka dovoljno slana. Kada je piletina ispecena i kinoa skuvana prelazimo na dekoraciju. Uzmite veliki plitki tanjir i stavite na njega dosta salate. 🌱 Potom dodajte piletinu. Uzmite dve manje cinijice u jednu stavite kuvanu kinou kojoj mozete po zelji dodati crni susam. A u drugoj cinijici pomesajte grcki jogurt sa kurkumom. Mozete po zelji preliti maslinovim uljem i cedjenim limunovim sokom, da intenzivirate ukus jelu. Ovo je odlican obrok nakon treninga za adekvatan oporavak 💪😊 #danizdravihizbora #mercatorcentar

A post shared by Mercator Centar (@mercator_centar) on


Potrebni sastojci su (za dve osobe):
Pileci file 300g
Kinoa oko 100g

avokado

cheri paradajz

malo chili papričice

žuta paprika (može i druge boje)

krastavac

sitno seckani brokoli

peruške mladog luka

sušena kajsija

peršun

iletinu uvaljajte u sušene zacine i ispecite je na jednoj kasiki kokosovog ulja. Pecite je na umerenoj temperaturi kako ne bi gorela.
Dok se piletina pece, stavite kinou u serpu sa vodom da se kuva i dodajte jednu kocku supe, ja sam koristila Jardin Bio kocke koje su zdravija opcija ovakvog zacina. U tom slucaju nema potrebe da solite vodu jer je kocka dovoljno slana. Preostale sastojke iseckajte i pomešajte sa kinoom i piletinom. Predlažem da sve to prelijete sa kašikom do dve lanenog ulja i da uživate u ovom zdravom i ukusnom obroku. 🙂

 

Uživajte do narednog čitanja

Nada 🙂

About The Author