Fitt recepti 29.06.2019.

Brzi Letnji Obroci

Znam da leto i kuvanje nisu baš u ljubavi, ko još voli da mu na +40 greje i šporet , zato sam i osmislila recepte za par obroka koje rado jedem u poslednje vreme.

Većina sastojaka se koristi u svežem obliku, a i onih nekoliko koji zahtevaju brzu termičku obradu pripremam unapred i čuvam u frižideru za nekoliko dana. Svakako te sastojke, recimo meso, kukuruz šećerac itd., možete iskoristiti i za druge obroke. Sada ću vam napisati nekoliko predloga šta sve možete čuvati i u kom obliku kako biste imali gotov obrok za 5 minuta bez paljenja šporeta. ☺️

Kuvane žitarice možete čuvati u frižideru i koristiti za obrok salate, pirinač, heljdu, kinou, proso, kukuruz… Šta god volite. ☺️ Povrće sveže ili kuvano, sveže možete u početkom nedelje iseckati za narednih nekoliko dana i za minut imate gotov prilog/salatu.

Kuvana jaja su takođe sjajna opcija i mogu stajati nekoliko dana u frizu bez problema. Zatim tost hleb + razne paštete i namazi uz sveže povrće, što je odlično i za poneti. ☺️

U praksi bi to izgledalo ovako: u subotu sednete i napravite spisak namirnica koje su vam potrebne, naravno po svom ukusu i obrocima koje planirate da spremate, odete u nabavku popodne ili u nedelju, izdvojite sat-dva i pripremite sve za celu nedelju.

I onda nema izgovora za pekare i junk. Naravno, i voće iskoristite što više možete dok je sveže. ☺️

Da li vas mrzi da leti pripremate kao i obično ili ne?
FITT Individualan plan ishrane uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.