FITT Ideje za Zdrave Obroke 06.04.2020.

Ideje za ručak / večeru

Kada pripremam obroke, trudim se da zadovoljavaju sledeća tri kriterijuma:

1. JEDNOSTAVNOST PRIPREME I DOSTUPNOST NAMIRNICA

Ideje iz videa su odlični primeri, sve se priprema u jednoj šerpi i vrlo je jednostavno, tako da su male šanse da vam nešto ne uspe. ☺️ Ne volim da komplikujem svakodnevne obroke već da ih što lakše i brže napravim. Takođe, važno mi je da su to namirnice koje većina nas koristi u ishrani i koje se lako mogu pronaći u marketima ili na pijaci.

https://www.youtube.com/embed/O1GAMZqptl0
https://www.youtube.com/embed/9XjNVl19a4o

2. BRZINA PRIPREME

Svima je važno da ne stoje celog dana pored šporeta, pa se uvek trudim da obroci budu brzinski i da vas ne obavezuju da sve vreme stojite pored i/ili nešto radite. Stavite lepo sve u šerpu i dok završite neki posao, obrok je za maksimum pola sata gotov.

https://www.youtube.com/embed/AnstZjqYiX8

3. NUTRITIVNI KVALITET

Poslednji, ali ne i najmanje važan kriterijum pored ukusa jeste nutritivni kvalitet. To se odnosi na makro i mikronutrijente koji su vam neophodni kako bi organizam adekvatno funkcionisao.

Količina je već individualna stvar koju morate prilagoditi sebi, svom organizmu i svojim ciljevima.

Ukoliko niste sigurni koja količina odokativno vam je potrebna, možete izguglati za svaku namirnicu koliko ima kalorija i zatim sve lepo sabrati. Za obroke koje često pripremate, poželjno je da imate napisano koliko kalorija imaju kako ne biste morali svaki put da računate.

Koji predlog iz videa vam se najviše dopada?

https://www.youtube.com/embed/s_5S_lKNzdc
https://www.youtube.com/embed/XNg_vKaGTdI
https://www.youtube.com/embed/p6971phOnO4

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.