Fitt recepti 18.06.2020.

Četiri proteinska obroka bez mesa

Kao što je važno da imate plan treninga po kom vežbate, važno je i da imate i plan ishrane koji ce pratiti sam trening. Bilo da je cilj redukcija telesnih masti (mršavljenje) ili je cilj povećanje telesne mase, mišića ili pak samo rekreacija, plan ishrane, tj. način ishrane može mnogo doprineti napretku uz sam trening.

Hrana pre treninga nam daje energiju, a obroci nakon treninga hrane telo, tj. obezbeđuju energiju i potrebne nutrijente za adekvatan oporavak mišića nakon vežbanja.

Kako je sada letnji period godine, svima nam prija nešto laganija hrana i obroci koje možemo vrlo brzo spremiti. Nikome nije zabavno da stoji uz šporet i sprema hranu. 😉

Zato za vas u ovom postu imam sjajne nove predloge idealno izbalansiranih obroka koji su adekvatni za bilo koje situacije, kao i za opcije obroka nakon treinga.

Kada nakon treninga imate jedan dobar i kvalitetan obrok, osigurali ste i adekvatan oporavak kao i sam rezultat koji očekujete od vežbanja.

Da bi svaki obrok bio kompletan, potrebno je da u sebi sadrži i ugljene hidrate i proteine i masti. Ugljene hidrate dobijamo iz povrća, voća, žitarica, mahunarki… Masti iz nerafinisanih biljnih ulja ili recimo orašastih plodova, a kada je u pitanju protein, pred mesa, ribe i jaja, sirevi, tj. mlečni proizvodi su sjajne opcije baš u ovim letnjim danima pred nama.

Naravno, svi sirevi imaju svoje prednosti i nedostatke, ja najčešće i najviše volim da koristim mlade sireve koji nemaju visoki procenat mlečnih masti, samim tim mogu da dodam masti iz drugih izvora, a da iz sira dobijem dovoljno proteina za obrok. President Mladi sir je jedan od sireva koji je često na meniju i kako volim da eksperimentišem sa hranom, uvek smisšljam neke nove ideje kako mogu napraviti nove ukusne kombinacije.

Lagana letnja salata

Potrebni sastojci za pripremu ove salate su:
 Kukuruz
 Ljubičasti luk
 Mladi sir
 Rukola salata
 Orasi
 Maslinovo ulje

Predlog je da koristite ljubičasti luk, zbog same boje, a ujedno i slatkastog ukusa. Iseckati ga na kolutove i pomešati sa kukuruzom i rukolom.

Možete koristiti zamrznuti ili kukuruz iz konzerve.

Potom najbitniji deo salate, mladi sir, kao osnovni izvor proteina u ovom obroku. Isecite ga na krupnije kocke, dodajte u činiju sa preostalim sastojcima i pre svega prelijte maslinovo ulje i dodajte šaku izmrvljenih oraha za dodatnu hrskavost.


Ovo je tip obroka koji je idealan kao večera nakon treninga, uz optimalan odnos makronutrijenata koje dobijate iz navedenih sastojaka.

“Za ostala 3 recepta mojih obroka bez mesa, pratite me na Instagramu, kao i President Facebook i Instagram stranice jer će narednih nedelja recepti ovih divnih obroka biti aktivni na AR-u preko Facebook i Instagram kamere. Sve što vam je potrebno da otkrijete ove recepte je pakovanje President Mladog sira. Uživajte u laganim letnjim obrocima. ”


FITT Individualan plan ishrane uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.