Doručak 24.03.2017.

Chia Puding

Chia Puding

chia puding

 

Dobro jutro dragi ljudi!
Sta doruckujete nedeljom? Vise volite slani i slatki dorucak? ☺
Ja za vas imam ideju za ukusan, hranljiv, zdrav i najsladji dorucak. Chia puding!
Prvo da vam predstavim chia semenke. Bogate su omega-3 masnim kiselinama, u sebi imaju oko 19% proteina, sadrze sve esencijalne amino kiseline tako da se smatra dobrim izvorom proteina biljnog porekla, ali naravno ne zamenjuju u potpunosti one zivotinsjkog porekla. Nema gluten. Ono sto je posebno zanimljivo je da vecina ugljenih hidrata je u obliku dijetnih vlakana, oko 80% i to sa cak 95% nesvarljivih. Kada ih ostavite da nabubre u tecnosti uvecavaju se za oko 10-12 puta i postaju zelaste strukture, poput pudinga. Ja sam za svoj puding koristila mleko od indijskog oraha. Jedna opcija su jagode, druga kivi.
Potopite 1/4 solje chia semenki u 1 solji mleka (mozete koristiti i kravlje mleko, stvar ukusa), idealno je da ostavite preko noci. Kao zasladjivac mozete koristiti pasirano voce ili ekstrakt vanile, kakao prah, cimet ili rogac. Šta god volite. ❤

Pisite ako imate vi svoju omiljenu kombinaciju pa da probam!

FITT Individualan plan ishrane uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.