Fitt recepti 07.06.2021.

Domaće pljeskavice

Predstavljam vam jedan od mojih omiljenih recepata za domaće pljeskavice.
Divno sočne i savršeno začinjene, prave se za nekoliko minuta, a još brže peku.
Možete ih peći na roštilju, u tiganju ili u rerni.
Takođe, možete praviti i razne kombinacije sa začinima i tako učiniti da vam uvek budu drugačije i interesantne.

Potrebni sastojci:
·       200g mlevene junetine
·       1 jaje
·       2 kašike prezli
·       1 kašika senfa
·       1 kašičica paprike u prahu (može i ljuta)
·       1 kašičica crnog i belog luka u prahu (može i sveži sitno seckani)
·       so, biber i začini po ukusu

Kcal: 609 I Uh: 4g I Pr: 49g I Ma: 40g

U većoj posudi umutite jaja, senf i začine.
Zatim dodajte mleveno meso i prezle, i mesite rukama dok se sve fino ne sjedini.
Nemojte ih mešati previše kako ne bi postale gnjecave i žilave.

Oblikujte meso u željeni oblik, debljine oko 2cm i nežno prstom napravite ulubljenje u sredini svake pljeskavice.
Ovo će pomoći pljeskavicama da se ravnomerno peku i sprečiće skupljanje.
Ostavite u frižider da odstoji 30 minuta.

Pecite na srednjoj temperaturi oko 5 minuta sa obe strane i nemojte ih mnogo pritiskati kako bi ostale sočne.
Ukoliko želite da ih spremite u rerni, pecite ih na 200c oko 15 minuta.
Kada se malo prohlade, servirajte ih uz omiljeno povrće, sir ili salatu.
Prijatno!

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.