FITT Ideje za Zdrave Obroke 13.09.2018.

Ideje za brzu i zdravu večeru I Obroci za mršavljenje

Ideje za brzu i zdravu večeru I Obroci za mršavljenje

 

Pre nego što pređete na recepte, želim da vam kažem par korisnih stvari koje će vam značiti kada smišljate sopstvene.

Moje predloge uvek možete koristiti kao ideje i improvizovati prema sopstvenim željama i potrebama, bilo da su to ideje za brzu i zdravu večeru kao danas, obroci za mršavljenje, gojenje, ručak, dezerti… Kao što vidite i znate ukoliko već pratite kanal, obroci za mršavljenje apsolutno ne moraju biti bljutavi i neukusni, a ni začinjeni visokokaloričnim prelivima i sosevima. Sve je stvar mašte i želje za istraživanjem i isprobavanjem.

Navešću vam nekoliko primera kako da vam zdravi obroci postanu još ukusniji i zanimljiviji!

KOMBINUJTE RAZLIČITE VRSTE MESA

Iako belo belo ima najmanje kalorija, to apsolutno ne znači da samo njega treba da jedete. Štaviše, karabatak ima više gvožđa od filea, tako da je idealno da kombinujete (na vama je da li će to biti u istom obroku ili ne). Isto važi i za manje masnu svinjetinu, junetinu, ćuretinu… Sve je to nutritivno bogata hrana koje se ne treba plašiti ni kada ste na režimu za mršavljenje.

DODAJTE ZAČINE I PRELIVE

Neverovatno je koliko začini mogu dati novi šmek jelu! Ukoliko se plašite da sami isprobavate i mešate, u marketima svakako možete kupiti mešavine poput italijanskog mixa, začina za jaja, karija, kineskih mešavina… I možete ih koristiti za apsolutno sve, od jaja, preko mesa do povrća, salati… Takođe, u videu imate predloge za marinadu i soseve koji nisu visokokalorični, a i te kako utiču na ukus samog obroka.

BUDITE KREATIVNI KADA SU U PITANJU SALATE

Čini mi se da se kod nas ljudi drže „proverenog“ kada su u pitanju salate (što je naravno u redu ako tako volite), ali za one koji baš nisu ljubitelji klasičnih salata, različite kombinacije mogu biti rešenje. Mešajte najrazličitije vrste povrća, dodajte voće (jabuka se lepo slaže sa salatama), isprobajte različita ulja, sirće, začine… Sa samo nekoliko sastojaka možete napraviti brdo kombinacija  tako da vam salata ne bude dosadno seckano povrće

 

TRAŽITE INSPIRACIJU KOD DRUGIH I IMPROVIZUJTE

Čim ste na ovom kanalu, već to radite. Možete svakako i sami praviti po osećaju, ali znam da se žene ohrabre kada ideje vide vide kod nekog drugog. Kada vidite da je neko dodao ananas u piletinu kao što sam i sama u nekom videu, vi probajte sa nekim drugim voćem koje volite, kokos brašno koje inače koristite za kolače iskoristite kao začin za meso, cimet se takođe slaže sa svinjetinom… Možda ono što vam zazvuči najčudnije, na kraju ispadne najukusnije. Pustite mašti na volju i garantujem vam da ćete zavoleti zdrav način ishrane bez osećaja da ste za bilo šta uskraćeni.

 

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.