Doručak 02.11.2018.

Jutarnji rituali I Ovsene kaše I Doručak ideje

Jutro je za mene najvažniji deo dana, uvek ustajem u 6 ili ranije i trudim se da tih prvih nekoliko sati maksimalno iskoristim na aktivnosti koje će pozitivno uticati na ostatak dana.
Kada ujutru odradim ono što me ponekad mrzi, osećaj postignuća me prati čitav dan i imam veću motivaciju za ostatak obaveza.

Još od detinjstva imam neke rituale kojih se sada već nesvesno pridržavam, jedan od njih je dobra hidratacija od samog jutra, obično do doručka popijem oko litar vode.

Kafa je takođe neizostavni deo mog jutra uz adekvatnu stručnu literaturu u kojoj maksimalno uživam i čini mi se da tada najbrže upijam nove informacije. Kada je napolju prijatno, obično to radim na terasi i već vidim da će mi faliti tokom zime.

Nakon ovih čisto hedonističnih trenutaka, pripremam doručak ili se bacam na vežbanje, nekad jedem pre treninga, nekad nakon. Zavisi kakav je trening i koliko sam gladna Doručak mi ne oduzima puno vremena jer biram obroke koji su jednostavni za pripremu, a u isto vreme zdravi i ukusni.
U videu su tri kaše koje u ovom periodu najčešće spremam, mada već znate da ja to često kombinujem i nasumično – što i vama preporučujem

Kada sve to završim, bacam se na posao i to često potraje po čitav dan, tako da vam je jasno zašto toliko volim jutro.

Kakvi su vaši jutarnji rituali? U koliko obično ustajete i koje su tri stvari koje prvo uradite (ne računajući higijenski deo)?

 

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.