Fitt recepti 01.12.2015.

Meksički mix na brzinu

Meksički mix na brzinu

Imam običaj da svako jelo koje ima pasulj i papriku a sprema se donekle na ovakav način, nazivam meksičkim miksom. Ovo jelo često spremim jer volim a i ne zahteva mnogo vremena oko pripreme. Mana je što se koristi pasulj iz konzerve, ali ako imate skuvan još bolje. 🙂 Jelo ne mora ni da se obrađuje termički, moće se jesti sveže, ali meni je u zimskim danima ukusnije pečeno. Malo da paprika i luk otpuste svoje sokove i omekšaju, tako se lepše sjedine ukusima i bude baš onako lepo i ukusno. Spremam na razne načine, zavisno od povrća koje imam. Ovog puta miks se sastoji od ovih namirnica:

meksicki mix

1 konzerva bilo kog pasulja ( u poslednje vreme kupujem konzerve u IDEA-i njihove Kplus jer su najpovoljnije sa cenom, a nije mi neka posebna razlika u ukusu u odnosu na one skuplje)

1 veza mladog luka ( može se spremiti i bez luka, ako ga ne volite)

1 paprika (bilo koje boje)

malo seckanih maslina i sušenog paradajza (isto može bez) ja sam ih imala u frižideru pa reko da dodam malo da bude razniovrsnih ukusa

malo parmezana

So, biber, neki začin (ja sam stavila tucanu ljutu papriku) maslinovo ulje (može i bez)…

*Idealno je da maslinovo ulje dodate tek na kraju pečenja, kada izvadite iz rerne.

 

Nutritivna vrednost:

Kcal: 250 kcal

Ugljeni hidrati: 40g

Proteini: 9g

Masti: 6g

 

Uživajte

Nada 🙂

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.