Fitt recepti 01.03.2019.

Nove Smuti Ideje

Nove Smuti Ideje

Primećujem da ljudi često smutije povezuju isključivo sa mršavljenjem i zaista većina njih i počne da ih konzumira tek onda kada ima problem sa viškom kilograma. Istina je da smuti može biti sjajan svakodnevni obrok ili dodatak obroku, bez obzira na to da li želite da izgubite kilograme, dobijete ih ili pak održavate svoju standardnu kilažu. Jedina razlika jeste u broju kalorija koje ćete kroz smuti uneti odnosno namirnica od kojih ćete ga napraviti. Ukoliko stavite par voćkica i kao tečnost koristite vodu, to će biti savršena vitaminska užina i dodatak obrocima. Ipak, ako ubacite protein, dodatne UH kroz žitarice, mleko, koštunjavo voće i tako dalje – dobićete zdrav i izbalansiran obrok koji lako možete poneti sa sobom. Što se tih obroka tiče, važno je da blender bude adekvatan i jak kako bi tekstura bila što homogenija, znam da mnogima smeta kada onako ostanu neobrađeni delovi namirnica. Koliko će biti gusto, birate sami po ukusu i u odnosu na to dodajete manje ili više tečnosti. Takođe, na blenderu imate i razne dodatke koje u zavisnosti od potreba možete menjati – praviti klasičan smuti, sladoled od zamrznutog voća, brašno od orašastih plodova… Zato uvek potenciram važnost blendera, od njega indurektno zavisi i kako će vam recimo palačinke od bademovog brašna ispasti. U današnjem videu sam koristila neobične kombinacije, mešala sam svež brokoli i karfiol sa voćem, što nije tako uobičajeno i možda na prvu ne deluje ukusno, ali jeste. Ostale namirnice neutrališu njihov ukus, pa se ni ne osete toliko, a svakako dobijete nutritivne vrednosti i iz njih. Isprobavajte i ne plašite se da spajate nespojivo!

https://youtube.com/watch?v=AYFNaTuJu_8%26t%3D25s

 

Blender koji koristim u videu:

https://www.winwin.rs/blender-nutri-russell-hobbs-nutriboost-23180-56-8631049.html

 

BOUNTY Smuti

Bounty smoothie

 

 

Krem Vanila Smuti

Cvekla Smuti

 

Uživajte do narednog čitanja

Nada 🙂 

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.