Fitt recepti 20.04.2016.

Potaž od povrća

Potaž od povrća

Obožavam povrće u bilo kom obliku, ne biram. Ovog puta pravim potaž. 🙂

Mladi luk

Šargarepa

Koren celera

Grašak

Tikvice

Peršun (može bilo koje drugo aromatično bilje)

količina sa fotografije je dovoljna za 6 tanjira (dubljih)

Potaž od povrća

Iseckate povrće i prelijete hladnom vodom da se popuni šerpa. So možete dodati na početku ili na kraju, što se tiče ukusa svejedno je.

Potaž od povrća

Zavisno od šerpe, jačine ringle, i ukusa, kuva se od 10-20 minuta. Ja kada jedem potaž volim da bude baš baš ispasiran, tako da ga kuvam dok kroz najtvrđe povrće ne prođe nož glatko ( u ovom slučaju šaragrepa i celer). Možete recimo prvo staviti tvrdo korenasto povrće pa pred kraj dodati mladi luk i tikvicu, a možete i odmah da se ne petljate suviše oko šporeta. 😉

Potaž od povrća

Kada je skuvano, ispasirate i uživate! 🙂 Ja sam dodala kašičicu jogurta, super se slaže.

Potaž od povrća

 

Uživajte do narednog kuvanja

Nada:-)

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.