Fitt recepti 26.01.2016.

Rizoto sa sušenim vrganjima

Rizoto sa sušenim vrganjima

rizoto sa susenim vrganjima

 

Još jedan recept za one koji nisu ljubitelji mesa. 🙂

Potrebni sastojci:

integralni pirinač

sušeni vrganji

tikvice

beli luk

šalot

narandžasta paprika

spanać

maslinovo ulje

crno vino

Začini: so, biber, kurkuma, ruzmarin, bosiljak, majoran, vlašac, muskatni oraščić

rižoto sa sušenim vrganjim

Natopite sušene vrganje u vodi.

Skuvate integralni pirinač (po uputstvu sa kesice)

Na maslinovom ulju propržite beli luk i šalot i natopljene sušene vrganje (možete i bez potapanja u vodu, ali će biti žilavije) i začine.

Začine ovakvog tipa uvek dodajete na počeku kuvanja kako bi pustili aromu i obojili jelo svojom notom.

Potom dodate crno vino, pirinač, tikvice, papriku i spanać.

(iako koristite opran spanać iz kesice , operite ga ponovo)

Rizoto ukuvavate onoliko koliko volite, ja ne volim da ga obrađujem dugo termički, jer volim da mi povrće bude onako hrskavo, ali ako volite da bude baš mekano, onda malčice duže držite na „vatri“.

IMG-20160126-WA0002

Služite uz crno vino i dobro društvo! 😉

Uživajte do narednog čitanja

Nada 🙂

FITT Individualan plan ishrane uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.