Fitt recepti 10.08.2015.

Salata sa kozjim sirom

Salata sa kozjim sirom

 

Ovo je jedno od mojih omiljenih jela koje najčešće naručujem kada jedem van kuće. Spoj slatkih i slanih elemenata joj daje neodoljiv ukus. Hrskava je , dok je jedete, u jednom delu usta prsne paradjz, na nepcima osecate jačinu kozjeg sira, dok na usnama ostaje onako slatkast ukus od malina i balzamiko dresinga. Baš je volim, a posebno jer ima sve makronutrijente koji su potrebni u jednom obroku, kao i dovoljno maslinovog ulja da sve lepo poveže.

 

Salata sa kozjim sirom

 

Kcal: 300

Ugljeni hidrati: 27g

Proteini: 14g

Masti: 15g

Potrebno je:

paradajz
sušeni paradjz (bitan sastojak)
rukola
mix zelenih salata (može bilo koje)
smokve sušene
orasi (ili neki drugi orašasti plodovi)
maline ili jagode
kozji sir (može i bilo koji drugi sir, beli)
susam
jaje
maslinovo ulje
balzamiko dresing

Jedino što je komplikovanije za pripremu jeste grilovanje – pohovanje kozjeg sira.  krišku kozjeg sira umočite u jaja, pa u susam, i stavite na teflonski tiganj da se lepo zalepi sa svih strana. Ulje nije potrebno dodavati.

Dok se sir na nižoj temperaturi „griluje“ u dubokoj zdeli pomešajte sve sastojke, kada je sir gotov samo ga stavite preko.

Sastojke možete menjati po ukusu, ovo je ono što se mnei najviše dopada, ali sušeni paradjz i sušene smokve nemojte izotaviti jer daju savršenu aromu salati.

 

Uživajte

Nada 🙂

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.