Dezerti 02.02.2020.

Sladak ukus bez dodatnih kalorija

Slatkiši bez griže savesti? Nijedan slatkiš ne bi trebalo da izaziva grižu savesti u vama , ali postoji rešenje za sve one koji bi da uživaju u slatkom ukusu bez suvišnih kalorija.


Pogađate, govorim o nekalorijskim zaslađivačima koji vam omogućavaju upravo to.


Ukoliko se plašite aspartama koji se najčešće koristi, nemate razloga za to. On se sastoji se od dvemprirodne aminokiseline, fenilalanina i aspartata i zvanično je odobren za korišćenje nakon dugogodišnjih naučnih istraživanja.

KADA (NE) KORISTITI NEKALORIJSKE ZASLAĐIVAČE?


Razlog za NE je jedino onda kada vam se jede isključivo određena namirnica koja sama po sebi sadrži šećer. U svim ostalim situacijama, moja preporuka su nekalorijski zaslađivači i sama ih najradije koristim.
Uvek bih pre pojela konkretan slatkiš nego iskoristila te kalorije dodavanjem kalorijskih zaslađivača poput šećera, agava sirupa i sličnih.
Takođe, posebno se preporučuju kod osoba sa dijabetesom i insulinskom rezistencijom jer ne dovode domskoka šećera u krvi, samim tim ni do potencijalne hipoglikemije nakon obroka.

Predlog za slatku kašu, a u videu sam vam pokazala na koje načine možete određenu hrani i napitke napraviti tako da budu…

Gepostet von FITT am Samstag, 1. Februar 2020


KAKO IH KORISTITI?


Najčešće se mogu naći u dva oblika, tečnom i u vidu tabletica. Tečni su malo praktičniji za korišćenje jer se tabletice nekad ne rastvore lepo (izuzev ako ih koristite za tople napitke), ali i za to postoji rešenje.
Pre nego što ih ubacite u kašu recimo, sipajte u kašičicu malo tople vode i rastvorite tabletu, a zatimmubacite u smesu kako bi se ravnomerno rasporedilo.

U videu su ideje za pripremanje standardnih slatkih obroka, s tim što u ovom slučaju imamo znatno manje kalorija.


FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.