Dezerti 04.11.2018.

SLATKISI I Kako ih jesti pametnije I Recept za Mafine

SLATKISI I Kako ih jesti pametnije I Recept za Mafine

 

Slatkiši za doručak, ručak ili večeru?
O da, može! Ali moji modifikovani zdravi, proteinski slatkiši

Ovo naravno ne znači da regularne ne smete nikada jesti, znate da ja smatram da ništa što je umereno neće štetiti, ali definitivno je poželjno praviti pametnije izbore kada je svakodnevna ishrana u pitanju.

Mafini iz videa zaista imaju ukus slatkiša iz pekare s tim što su nutritivno daleko bogatiji. Slobodno mogu reći da su kompletan obrok.

Jaja i sir su bogati proteinima i masti, a zajedno sa ostalim sastojcima zadovoljavaju potrebu i za ostalim makronutrijentima, zbog čega ih bez griže savesti (o tome više u videu) možete jesti umesto regularnog obroka. Naravno, kalorijski balans se kao i uvek podrazumeva, ne bi trebalo da slistite ceo pleh

U videu sam takođe objasnila razliku u zaslađivačima jer primećujem da su ljudi često u zabludi kada je ova tema u pitanju.

Generalno je tema slatkiša prilično tabu kada je zdrava ishrana u pitanju, ali uopšte ne mora da bude tako. Potrebna je samo promena stava, nema zabranjenih stvari, nema „grehova“ kada je hrana u pitanju, niti ste vi lošiji zato što ste pravili drugačije izbore namirnica.

Nadam se da vam moj kanal, blog i instagram pomažu najviše u tome – da ishranu i vežbanje shvatite kao nešto zabavno zbog čega se bolje osećate

 

Potrebni sastojci:

4 jaja

400g sira

Vanila aroma

Nekalorijski zaslađivač (prema uputstvu na pakovanju)

1/2 kašičice praška za pecivo

1 supena kašika kokos brašna za svaki mafin

5-10 višanja po mafinu

 

Uživajte do narednog gledanja

Nada 🙂 

 

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.