Dezerti 28.05.2021.

SNICKERS

Sjajna opcija kada vam se jede nešto slatko, a želite da bude i nutritivno bogato.
Ipak, uzmite u obzir da je u pitanju kalorična poslastica koju svakako možete i smete da jedete i ukoliko ste na režimu za mršavljenje, samo povedite računa o količini.

Napisaću kalorijsku i nutritivnu vrednost ukupne smese i svih sastojaka, pa vi seckajte na koliko vam delova odgovara. 🙂

Važno: možete po želji dodati i sastojke koje vi volite poput kokosa, suvog voća ili nekog orašastog ploda, samo to dodatno uračunajte ukoliko pazite.

Sastojci:
* 40g ovsenih pahuljica
* 50g urmi
* 120 g putera od kikirikija
* 1 kašika chia semenki
* 50 g meda
* 80g čokolade po izboru

KCAL: 1620 UH: 163g PR: 41g MA: 94g

Prvo uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni jer ćete svakako sa pripremom završiti pre nego što rerna bude spremna.
Urme potopite u toploj vodi i ostavite da stoje oko 5 minuta.

Zatim sve sastojke izuzev ovsenih pahuljica, pomešajte i lepo izblendajte. Dodajte i ovsene, pomešajte sa smesom i samo kratko uključite blender kako se ne bi u potpunosti usitnile.
Formirati smesu izjedna na papiru za pečenje.

Snickers peći 25 minuta do pola sata, ostaviti da se ohladi, iseći na komade kakvi vam odgovaraju i zatim preliti čokoladom po ukusu.

Ukusno je baš kao što izgleda. 🙂

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.