Fitt recepti 24.03.2016.

Sočivo na pireu

Sočivo na pireu

Socivo na pireu

 

Posno jelo, pogodno i za vegetarijance. 🙂

Za pire je potrebno:

tri krompira

glavica karfiola.

Skuvate, potom sa vodom od kuvanja i maslinovim uljem umutite u pire. Možete dodati seckani sveži sremuš i so, pa ponovo to umutite.

Za sos deo je potrebno:

beli luk

mladi luk

crveno sočivo

tri šargarepe

parče celera

crvena paprika

pečurke (sušene ili obične)

konzerva paradajza ili 2 sveža

Začini: so, biber, djumbir, kurkma, sušeni peršun, muskatni oraščić

maslinovo ulje

Na srednjoj vatri zagrejati maslinovo ulje, dodati seckanu glavicu belog luka, zatim dodati pera mladog luka i začine. Doliti vodu, ubaciti tri izrendane šargarepe, izrendani celer iseckanu crvenu papriku i pečurke. Ako koristite sušene, onda one prethodno natopljene. Dodate 4 kašike sočiva i još vode za kuvanje, ako je potrebno. Ubaciti konzervu paradjza ili dva seckana paradajza. Krčkati sve dok se sočivo ne skuva – oko 15-20 minuta, i jelo je gotovo! 🙂

Uživajte do narednog čitanja

Nada 🙂

FITT program uz koji najlakše i najefikasnije stižeš do željenih rezultata.

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.