Da li imate potrebu da preko noći počnete da jedete samo zdravu hranu i vežbate 5x nedeljno? 😁

Znam, znam da mnogi upravo ovako počinju… I to traje nekoliko dana, eventualno nedelja, a onda se sve vrati na staro. U trenutku kada donesete odluku da nešto promenite, vaša motivacija je najveća.
Verujete u sebe, puni ste entuzijazma, mislite kako će sve biti lako. I zaista bude tako do određenog momenta. A onda se dogodi realnost. 🙃

Čak ni oni koji redovno vežbaju nisu uvek motivisani, a kamoli neko ko je tek krenuo. Kada u startu iz korena promenite svoje funkcionisanje, vi nemate vremena da se prilagodite i uvedete promene u svoj život, što neminovno dovodi do pucanja.

nada piliskic

Često od mnogo vas čujem upravo ovakve priče i zato nikada ne savetujem da se život promeni za 180 stepeni u danu. Ukoliko ste odlučili da smršate, krenite polako. Za početak, promenite doručak, jedite više voća i povrća, napravite neki sitan korak i postepeno uvodite nove navike.

Ne morate odmah ni početi aktivno da trenirate, biće dovoljna i petnaestominutna šetnja. Nećete od nje dobiti trbušnjake, ali ćete svakako početi da se osećate bolje u svom telu samim tim što se krećete. Mic po mic i poželećete da idete na trening bez osećaja da bilo šta morate. 🤸‍♀️🧘‍♀️
Samo korak po korak, ne preskačite ni jedan da ne biste morali da se vraćate unazad. 😉