Rizoto sa sušenim vrganjima

rizoto sa susenim vrganjima

 

Još jedan recept za one koji nisu ljubitelji mesa. 🙂

Potrebni sastojci:

integralni pirinač

sušeni vrganji

tikvice

beli luk

šalot

narandžasta paprika

spanać

maslinovo ulje

crno vino

Začini: so, biber, kurkuma, ruzmarin, bosiljak, majoran, vlašac, muskatni oraščić

rižoto sa sušenim vrganjim

Natopite sušene vrganje u vodi.

Skuvate integralni pirinač (po uputstvu sa kesice)

Na maslinovom ulju propržite beli luk i šalot i natopljene sušene vrganje (možete i bez potapanja u vodu, ali će biti žilavije) i začine.

Začine ovakvog tipa uvek dodajete na počeku kuvanja kako bi pustili aromu i obojili jelo svojom notom.

Potom dodate crno vino, pirinač, tikvice, papriku i spanać.

(iako koristite opran spanać iz kesice , operite ga ponovo)

Rizoto ukuvavate onoliko koliko volite, ja ne volim da ga obrađujem dugo termički, jer volim da mi povrće bude onako hrskavo, ali ako volite da bude baš mekano, onda malčice duže držite na “vatri”.

IMG-20160126-WA0002

Služite uz crno vino i dobro društvo! 😉

Uživajte do narednog čitanja

Nada 🙂

Related Post

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.