
Sladoled od banane I Pileća Tortilja I Trening za stomak
Tri predloga u jednom videu. 🙂
Banana & Mango sladoled
Čuveni sladoled od banane sa mangom, naravno bilo koja druga voćka se može dodati ako niste ljubitelja manga. Banana je osnova, zapravo zaleđena banana ispasirana u blenderu daje tu savršenu teksturu poput pravogmlečnog sladoleda, a po želji i ukusu se igrate sa drugim voćkicama. Idealno je i da druga voćka bude isto blago zamrznuta kako bi sladoled bio odmah spreman za jelo. Jedan svaet je da ne pasirate tek izvađene banane iz zamrzivača, jer je velika verovatnoća da ćete upropastiti blender. Kada ih izvadite iz friza, držite ih oko 10-ak minuta na soboj temperaturi da bi se malčice opustile, isto važi i za ostalo voće.
Potrebni sastojci:
2 zamrznute banane
1 veliki zamrznuti mango
Kao dodatak, tj. dopunu za kompletniji obrok, možete dodati semenke lana i ovsene pahuljice, a naravno možete dodati i neke orašide, listići badema ili čist pečeni badem mislimd a bi bio odličan u ovoj kombinaciji.
Tortilje sa piletinom
Tortilje su jelo koje bih svakodnevno mogla da jedem. Volim i da ih sama spremam, a kada nemam vremena volim i kupovne. Svaki sastojak koji ide u neko popularno jelo ja volim da napravim na svoj način, tj. pokušavam da kreiram recept za zdraviju vairjantu tog nekog sastojka. U ovom slučaju to je način pripreme mesa, kao i moj jedinstveni sos, koji dosta teksturom podseća na majonez i na te jake kremove, a zapravo je super zdravija alternativa. Posebnu čar u ovom receptu čine i leblebije koje su sprmeljene nikada jednostavnije a dobijate brutalan ukus.
Potrebni sastojci su:
Za leblebije:
kuvane leblebije (ja koristim iz konzerve)
kuvani kukuruz (zamrznuti iz kesice)
malo krupne morske soli
chili paprika u prahu
mix travkastih začina (bosiljak, ruzmarin, majčina dušica, origano)
maslinovo ulje
Sve se promeša i ide u rernu na 20-ak minuta na 180 stepeni. Ovo prvo napravite, taman dok se leblebije peku vi spremate drugi deo i onda je sve gotovo u isto vreme.
Spremala sam sa pilećim belim mesom, možete sa bilokojim drugim po izboru, preporuka za svinjski file.
Marinada za meso:
sok od polovine isceđenog limuna
1 kašika senfa
morska so
biber
mix sušenih začina
kurkuma
maslinovo ulje (kada ga dodajemo u marinadu, nema potrebe da se stavlja i na tiganj)
Ako se na vreme setite, dobro je da piletina odstoji malo duže u marinadi.
Za salatni deo potrebni su:
paprika
paradajz
krastavac
masline
avokado
zelena salata
peruške mladog luka
Sos:
niskomasni sir
jogurt
maslinovo ulje
mix sušenih začina
malo kurkume radi boje
Uživajte do narednog videa
Nada 🙂